Drömmen om det goda samhället – Del 10: Tavistock och social manipulation

Detta är en krönika. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
Johan Nordquist presenterar i denna artikelserie vad som utgör det goda samhället, hur det ska uppnås och vad som står i vägen. I denna del går han igenom Tavistock-institutet och dess roll i att på olika sätt och olika frågor manipulera allmänheten.

Läs även del 1del 2del 3del 4del 5del 6del 7del 8 och del 9.

Jag har här vädrat min kritik mot vad jag kallat mainstream media (MSM).

Men hur kommer det sig att vi kan se nya kulturella och politiska strömningar blomma upp så samfällt över stor del av världen? För att förstå detta fenomen måste vi gå tillbaka till 1913 och det första bildandet av Tavistock-institutet.

Det är kanske inte så många som hört talas om Tavistock-institutet men det har haft ett massivt och djupgående inflytande på hela vårt samhälle under de senaste 100 åren. Inte minst genom att hjärntvätta oss i Västvärlden att acceptera deras propaganda om nödvändigheten av alla krig. Att rättfärdiga det orättfärdiga har sannerligen blivit en utstuderad konstart som tjänat Illuminatikultens syften väl.

Är det något krig de senaste 100 åren, som inte har manipulerats fram genom denna väl genomtänkta konstart och dess hänsynslösa människoförakt?

Krig har startats på falska grunder

Det är tragiskt att se hur människor luras och bedras att gång efter gång stödja dessa krig som alla startas på falska grunder. Kom ihåg Albert Pikes brev (se del 1). Allting har varit regisserat som jag har försökt belysa i tidigare exempel, men låt mig här nämna några till:

Sänkningen av Lusitania 1915 användes för att få in USA i första världskriget. Bild: Wikipedia/ Lmacdonald21/ CC BY-SA 4.0 DEED
Sänkningen av Lusitania 1915 användes för att få in USA i första världskriget. Bild: Wikipedia/ Lmacdonald21/ CC BY-SA 4.0 DEED
 • Sänkningen av RMS Lusitania 1915 som fick USA befolkning att acceptera att gå med i första världskriget.
 • Att medvetet provocera Japan till att anfalla Pearl Harbor, vilket man klart visste om men undlät att meddela befälen i Pearl Harbor, så all skuld skulle läggas på Japan för att motivera amerikanarna att gå med i andra världskriget.
 • Fällningen av atombomben vilket enligt 7 av 8 av militärens fyrstjärniga generaler var helt onödig, då Japan redan lagt fram villkor för kapitulation som senare antogs.
 • Lögnen om anfallet i Tomkinbukten som ledde till upptrappningen av Vietnamkriget.
 • Kriget mot Irak och det falska påståendet om bevis för Iraks massförstörelsevapen och nu en oprovocerad attack av Ryssland på Ukraina.

Alla dessa påståenden vet vi nu var osanna eller så kallade ’false flag operations’, samt 9/11 och klimatet och pandemin som tidigare belysts. Hur kan det då komma sig att vi fortfarande tror på denna propaganda? Det är verkligen häpnadsväckande men bevisar vilket genomgripande grepp som Illuminatikulten har om att bilda våra uppfattningar och det är precis det som Tavistock-institutet har blivit mästare på.

Om vi börjar förstå deras metoder och kan ana att deras egentliga mål syftar till att etablera en kontrollerande världsdiktatur, NWO, blir det enklare att stå emot denna påverkan.

Hur man förbereder allmänheten för krig

John Coleman beskriver i sin bok The Tavistock Institute Of Human Relations: Shaping the Moral, Spiritual, Cultural, Political and Economic Decline of The United States of America, hur detta har gått till. Men bara titeln på boken låter oss förstå vidden av deras aktiviteter. Den bildades av medlemmarna i Round Table Group och fick en blygsam start i Wellington House.

Det första målet var att förbereda och omvända den brittiska allmänheten till att acceptera ett krig med Tyskland, så man kunde inleda Första Världskriget, man lyckades tyvärr galant med det. Det andra målet var enligt John Coleman; ”att skapa de förutsättningar som måste till innan en New World Order med en One World Goverment kunde etableras”.

Den kände historiken Arnold Toynbee blev dess chef innan han fortsatt till Royal Institute of Foreign Affaires, en annan Illuminati institution spunnen ur The Round Table Group. Toynbee har haft ett stort inflytande på historieskrivningen i hela Västvärlden.

John Coleman fortsätter; ”Drivkraften för Tavistock var att ´demokratisera´ hela Väst genom att attackera kvinnligheten och de rasrelaterade, moraliska, spirituella och religiösa grunder som västerländsk civilisation byggde på”

Tavistock kom att spela en avgörande roll i att bilda OSS, föregångaren till CIA under ledning av Kurt Lewin med hjälp av Allen Dulles, tyska Nazister och USA:s högsta militära ledning. De låg bakom ”Operation Paper clip” där många av de nazistiska krigsförbrytarna och vetenskapsmännen med Werner von Braun i spetsen, skeppades över till USA och fick höga poster inom NASA och CIA.

Skapade Nato

Vid sidan om att hjälpa till och skapa CIA låg de också bakom skapandet av NATO och är djupt sammanknutna med Romklubben. Tavistock arbetar tillsammans med Romklubben för att skapa propaganda och kriser för att manipulera världens befolkning i en förutbestämd riktning, mot en kollektivistisk, världs-socialistisk diktatur.

Tavistock arbetar genom ett stort nätverk av olika tankesmedjor, NGO:s, universitet, och olika mediekanaler, för att påverka den allmänna opinionen

och samtidigt bryta ner det moraliska nät som har hållit den västerländska civilisationen samman. Detta gör de med vetenskapligt skapade tekniker för manipulation.

Tavistock har spelat en viktig roll i att skapa institutioner, såsom Stanford Research Institute, The Wharton Scool at the Univerity of Pensylvania, The Sloan Scool at MIT. Andra samarbetsparters är The Heritage Foundation, The RAND Corporation, The Hudson Institute, Esalen Institute, Brookings Institution, MIT, Institute for Poicy Studies, Walden Research. Dessa har i sin tur sedan många kunder inom politiken, myndigheter, militären, affärslivet med mera.

Undergrävande program

En viktig roll som Tavistock har spelat inom affärsvärlden är genom deras National Training Laboratories, där sponsringen av ”mångfalds-” och ”känslighetsprogram” är ägnade att utplåna en persons individualitet så att de kan bli en ”lagmedlem” (team player).

Se på företag som Illuminatikultens älsklingsföretag som Black Rock och Disney och deras mycket omfattande sociala påverkan på deras kunder och medarbetare, där ord som mångfald, hållbart, förnybart, inkluderande, feminism, ras och hbtq+ har blivit väldigt viktiga och framhålls på ett bestämt politiskt korrekt sätt.

Faktum är att politisk korrekthet handlar om att skapa en likformig enhet bland individer. Individualism är ett av de största hindren för att skapa en New World Order, och måste därför motarbetas. De vill ha en allmänhet som är förutsägbar och anpassad att göra som den blir tillsagd utan att ställa några frågor eller opponera sig. Folks beteende under ”covid pandemin” var ju ett typexempel på hur betingade folk var, att göra de mest absurda saker.

Vi ser väldigt tydliga spår av Tavistocks verksamhet och deras hjärntvätt av befolkningen i Västvärlden, under de senaste 100 åren. De omfattar inte bara kontroll över de narrativ som sprids i TV, radio och tidningar utan inkluderar också film, musik, reklam och sportindustrin.

Väldigt många av de värderingar vi har är skapade av Tavistock Institute i syfte att de skall uppnå sina mål. Vi ser det också i Kultens stöd till många kulturfenomen och organisationer som HBTQ+ rörelsen med alla regnbågsflaggor, BLM (black lives matter) speciellt nu senast med George Floyds död. Vår ’klimat Greta’ som helt plötsligt intar världsscenen är ett annat väldigt tydligt exempel.

Att stödja samhällsomstörtande och militanta grupper och verksamheter som Antifa, Extinction Rebellion och uppmuntra konflikter mellan olika grupper ligger i linje med deras verksamhet. När det nya fenomenet att ”dragqueens” ska läsa sagor för små förskolebarn om sex och vi ska tycka det är normalt, är det ett typiskt sätt för Tavistock att få oss hjärntvättade och svälja deras värderingar.

Extinction Rebellion har kopplingar till Tavistock. Foto: Wikipedia/ DAVID HOLT/ CC BY 2.0 DEED
Extinction Rebellion har kopplingar till Tavistock. Foto: Wikipedia/ DAVID HOLT/ CC BY 2.0 DEED

Där Tavistock påverkar, där får inte du ha kritiska åtsikter

Varhelst som vi finner nya fenomen och som vi inte får ha synpunkter på, där kan vi ana Tavistocks påverkan. De etablerar en löjligt smal åsiktskorridor. Mångkulturen och klimatet är typiska områden där man drabbas av gängse epitet och fördöms om man dristar sig till att ha en avvikande uppfattning.

Inte minst inom pop och drogkulturen ser vi tydliga tecken på det satanistiska inflytande som Illuminatikulten står bakom. Se till exempel på de 1.000 tals bilder som finns, där de största artisterna håller för ena ögat eller visar andra symboliska tecken för satanism. Det är ett signum på att de går i kultens ledband.

Attacken mot den traditionella familjen och äktenskapet och speciellt den vite mannen och fördömandet av ”toxic maskulinity” är typiska värderingar som planteras hos oss och som omedvetet trycks in i våra sinnen. För att inte tala om den totala idiotin att man kan välja vilket kön man kan ha.

Se den sorglustiga historien om, What is a Woman av Matt Walsh, där ingen politiker eller professor kan svara på frågan. Men allt detta har ett väldigt klart syfte för Illuminatikulten, att främja införandet av en totalitär fascistisk diktatur baserad på en satanistisk pervers doktrin, där vi är mer eller mindre lydiga slavar, efter att långsamt men säkert, under lång tid, blivit hjärntvättade till att acceptera deras programmering och att aldrig våga ifrågasätta gängse korrekta norm.

John Colemans bok finns fritt på nätet här.

Skribent: Johan Nordquist

KATEGORIER

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Länken till Colemans bok fungerar inte. (Du har missat en”slash”) Kan det vara den här?
  http://www.darknessisfalling.com/uploads/2/3/7/0/23701544/coleman_john_-_the_tavistock_institute_of_human_relations.pdf

  Man tror att man är en ärlig sanningssökare och blir i själv verket ’ledd i koppel’ till åsikter och slutsatser som tillrättalagts för just dig. Är det så det funkar? Hur vet man då att det inte finns en Super-Tavistock som lett Coleman ’i koppel’ till denna konspirationsteori?
  Det var intressant att läsa. Jag hade inte hört talas om Tavistock. Om det är ett sådant centrum där tidsandan skapas så måste det undersökas ytterligare.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några varor i din varukorg ännu.

Bläddra bland produkter