Orbán rasar mot EU: ”Missbrukar sin makt”

Ungerns Viktor Orbán anser att EU missbrukar sin makt och vill tvinga landet att bli mångkulturellt. Premiärministern är inte imponerad av EU:s nya migrationspakt och kommer inte att låta landet påtvingas massinvandring.

EU:s nya migrationspakt har nyligen röstas igenom av medlemsländernas inrikesministrar vilket Frihetsnytt rapporterat om tidigare. Pakten har av den svenska regeringen målats upp som ett steg framåt men detta håller inte alla med om.

I praktiken innebär pakten att medlemsländerna tvingas att ta emot migranter som EU tilldelar dem. Men länderna har en möjlighet att slippa genom att betala 22 000 euro, motsvarande omkring en kvarts miljon kronor, per migrant.

Migrationspakten har ännu inte vunnit laga kraft utan den måste först godkännas av EU-parlamentet.

Orbán: ”EU vill göra Ungern till ett invandrarland”

Viktor Orbán. Foto: WIkipedia/ Österreichische Außenministerium
Viktor Orbán. Foto: WIkipedia/ Österreichische Außenministerium

Ett av länderna som inte alls tycker att migrationspakten är någon höjdare är Ungern. Landets premiärminister Viktor Orbán anser att EU missbrukar sin makt och att unionen vill tvinga Ungern att bli ett invandrarland.

– Bryssel missbrukar sin makt. De vill tvångsföra migranter till Ungern. Det här är oacceptabelt! De vill göra Ungern till ett invandrarland med våld, säger Orbán rapporterar Remix News.

Enligt pakten har EU rätt att tilldela ett land 30 000 migranter som ännu inte har några migranter men denna siffra kan fyrdubblas om pakten slutgiltigt godkänns av EU-parlamentet.

Den ungerska parlamentariska statssekreteraren, Bence Rétvári, är också kritisk mot migrationspakten och säger att medlemsländerna förlorar kontrollen över vilka som ska bo i det egna landet.

Bence Rétvári. Foto: Wikipedia/ Solymári
Bence Rétvári. Foto: Wikipedia/ Solymári

– Europeiska unionen skulle införa en obligatorisk fördelning av migranter mellan medlemsländerna och, om den relevanta lagstiftningsprocessen går igenom, kommer medlemsländerna inte att ha något att säga till om avseende vem som kommer att bo på deras territorier, säger Rétvári enligt Remix News.

EU är inte vad det en gång var

Från att EU var en handelsunion där unionen skulle verka för att underlätta handeln i Europa och samverka för att göra Europa säkrare har det blivit något helt annat.

Den makt som EU får över medlemsländerna har ökat successivt och idag kan man förenklat säga att det som bestäms i Bryssel står över ländernas egna lagar. Den makt som medlemsländerna har över vilka lagar som bildas i EU är också väldigt begränsande.

EU:s överstatlighet får kritik

Den största kritiken mot EU har varit att de lägger sig i saker som de inte borde och som man anser är landets egna angelägenheter. Bland dessa återfinns straffskatter på snus, regleringar på jakt, skatter på drivmedel och miljölagar.

Vidare är kritiken mot EU:s censuriver mycket stor, i synnerhet lagförslaget ”chat kontroll”. EU-förslaget har fått oerhört stor kritik och anses dels inte fylla sin funktion med att hindra pedofili och dels kraftigt inskränka yttrandefriheten.

Kritiken mot EU har tilltagit med tiden som unionen utvecklats. Det är framförallt från folket som kritiken har ökat och flera demonstrationer mot unionen har ägt rum.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Javisst –det är helt rubbat ….
    Visst 17 skall varje land kunna bestämma om man vill ha sin egen befolkning eller något annat lands.
    Den avsky jag känner mot drygslemmet Carl Bildt kan inte beskrivas.
    Tyvärr får jag inte ens skriva vad jag önskar CB och hans gelikar –då blir det olagligt .

  2. EU är eller har blivit ett uttryck för sjuka hjärnor. Det följer diktaturers blivande. För vanligt folk finns ingenting positivt. Sjukt dyrt att vara med, en massa regler man inte förstår varför man ska följa och alltmer av makten flyttas successivt till Bryssel. Unionen kommer förmodligen braka samman.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter