BlackRock avslöjar sig – Så styr de

Nu har turen kommit till det ljusskygga finansbolaget BlackRock att avslöja sig själva i en hemlig inspelning. Där berättar en rekryterare öppenhjärtigt hur de köper politiker, manipulerar marknaden och jobbar för att krig ska pågå i all evighet.

BlackRock har den senaste tiden fått allt större uppmärksamhet för dess stora ägande inom flera affärsområden och inte minst för dess centrala roll inom World Economic Forum (WEF). Men de försöker själva att synas så lite som möjligt i media och inte påminna folk om deras existens, men det verkar inte gå speciellt bra, snarare tvärtom.

James O'Keefe. Foto: Wikipedia/ Gage Skidmore
James O’Keefe. Foto: Wikipedia/ Gage Skidmore

I en nyligen publicerad inspelning genomförd av OKeefe Media Group, som drivs av journalisten James O’Keefe (känd från Project Veritas), berättar en rekryterare från BlackRock öppet om bolagets förehavanden för en kvinna, som i hemlighet spelar in det som sägs.

Rekryterarens namn är Serge Varley, en man som inte håller på med det finansiella arbetet, men gärna skryter om vilken otrolig makt han har i företaget för kvinnan som han är ute på en (påstådd) dejt med. Han kallar sig själv för en ”grindvakt” med makten att avgöra ”folks öde”.

Detta var exakt samma sak som Project Veritas gjorde med en vd från läkemedelsföretaget Pfizer (som BlackRock är näst största delägare i efter Vanguard), där denne trodde sig vara på en dejt och skröt öppet om det ljusskygga arbete som Pfizer sysslar med.

”Alla kan köpas”

Mayer Amschel Rothschild. Bild: Wikipedia/ Elbert Hubbard
Mayer Amschel Rothschild. Bild: Wikipedia/ Elbert Hubbard

En känd hemlighet är att det oftast inte är den som sitter på den politiska makten som styr, utan att det är de som styr pengarna som har den egentliga makten. Finansmannen Mayer Amschel Rothschild, från den mäktiga bankdynastin Rothschild, brukar tillskrivas citatet ”Ge mig makten att utfärda en nations pengar och jag bryr mig inte om vem som stiftar dess lagar” (det är dock omtvistat om just han sagt det).

Detta är något som även Varley lyfter fram. BlackRock bryr sig inte om vem som blir president eller en politisk ledare, så länge de har kontrollen över personens ekonomi.

Låt mig säga dig, det hänger inte på vem presidenten är. Det hänger på vem som kontrollerar presidentens plånbok.

När han får frågan om vilka det är svarar han ”Hedgefonderna, BlackRock, bankerna. De här killarna styr världen.”

Han fortsätter sedan med att berätta hur lätt det är att köpa en politiker. En senator kan man få för ”10 grand” (slangord för 10 000 dollar). Trots att han sagt att han inte sysslar med det finansiella och inte hör till den egentliga toppen inom BlackRock vill Varley ge sken av att ha makt (som han har fått på nåder uppifrån).

Det spelar ingen roll vem som vinner. De är redan i min ficka.

Det eviga kriget – ”Ukraina är bra för affärerna”

En sak som många har misstänkt och som Frihetsnytt har skrivit om, är hur lönsamt det är med krig för finanseliten, inte minst för BlackRock.

På en fråga om vad han tänker om kriget i Ukraina säger Varley inget om att det är fruktansvärt eller något om det politiska. Det enda han bryr sig om är något helt annat.

Ukraina är bra för affärerna, säger han till kvinnan. Vi vill inte att konflikten ska ta slut. Vi vill inte att konflikten slutar som ett land. Ju längre det pågår, desto svagare blir Ryssland.

Han fortsätter med ett exempel på hur det finns pengar att tjäna, nämligen veteproduktionen. Vete är en av Ukrainas största exportvaror och landet är en av de viktigaste aktörerna på den internationella vetemarknaden. Om en rysk missil träffade en spannmålssilo, skulle det ge en kedjereaktion där priset på bland annat bröd skulle skjuta i höjden, vilket påverkar läget att sälja eller köpa aktier.

Varley låtsas inte ens beklaga situationen med den massvält som detta skulle orsaka, utan utbrister ”Krig är så djävla bra för affärerna” och fortsätter med ett snedvridet leende ”Det är spännande när det går fel”.

Ett ändlöst krig

Julian Assange. Foto: Wikipedia/ David G. Silvers, Cancillería del Ecuador
Julian Assange. Foto: Wikipedia/ David G. Silvers, Cancillería del Ecuador

Det är inte bara genom att tjäna snabba pengar på stigande och sjunkande matpriser som BlackRock går med vinst på krig. Som Frihetsnytt rapporterat är BlackRock en av de största ägarna (tillsammans med Vanguard och Statestreet) inom vapenindustrin och tjänar därför stort på alla vapen som skickas till Ukraina.

Wikileaks-grundaren Julian Assange sammanfattade 2011 de amerikanska krigen med att finanseliten vill ha ”ett ändlöst krig, inte ett framgångsrikt krig”, eftersom det även är en ändlös marknad, något som Varley öppet säger.

Just nu pågår en intensiv förföljelse och trakasserikampanj mot två amerikanska presidentkandidater som öppet förespråkar fred i Ukraina, Republikanernas Donald Trump och Demokraternas Robert F. Kennedy Jr. Trump är utsatt för flera åtal med det illa dolda syftet att sabotera hans valkampanj, samtidigt som Kennedy censureras och smutskastas på sociala medier och det demokratiska etablissemanget aktivt försöker tysta honom.

Men kampanjerna verkar ha motsatt effekt. Trump skjuter iväg i opinionen och Kennedy utgör ett allt större hot mot president Joe Bidens plats som presidentkandidat för Demokraterna.

”Folk bryr sig inte” – Stämmer det?

En av de viktigaste sakerna som Varley tar upp får ses som BlackRocks största svaghet: de vill absolut inte ha någon uppmärksamhet.

De [BlackRock] vill inte förekomma i nyheterna. De vill inte att folk pratar om dem. De vill inte förekomma någonstans inom radarn. När journalisten frågar varför svarar han, Jag vet inte, men jag misstänker att det är för att det är lättare att göra saker när folk inte tänker på det.

Samtidigt hävdar han att ”Vanligt folk bryr sig inte ett skit. Detta ligger bortom dem.

Folk bryr sig – och det vet BlackRock

Frågan är om han verkligen har rätt i det han säger. Det senaste halvåret har det blivit väldigt tydligt att folk är medvetna om BlackRock och deras agerande, samt hur hatade de är. Frihetsnytt rapporterade under påskhelgen hur demonstranter stormade bolagets högkvarter i Paris i samband med demonstrationerna mot president Emmanuel Macrons hatade pensionsreform.

Dessutom avslöjades det att BlackRock låg bakom den hårt kritiserade kampanjen som ölmärket Bud Light drog igång, där de ingick ett samarbete med den transsexuella influeraren Dylan Mulvaney. En före detta chef på Anheuser-Busch, bolaget som äger Bud Light, avslöjade att BlackRock och Vanguard utnyttjade sin makt som stora ägare för att driva igenom en sexualiserande agenda. Men om BlackRock hoppats på att tjäna pengar på detta har de all anledning att vara besvikna. Försäljningen av Bud Light har i stort sett upphört vid det här laget.

Med det här nya avslöjandet kan BlackRock räkna med ytterligare, för dem väldigt oönskad, publicitet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter